banner

Coöperatie DEP

Maakt mestafzet structureel, gemakkelijk en duurzaam

divider

Iedere pluimveehouder in Nederland kan lid worden van onze coöperatie. Voor afzet van vleeskuikenmest tot leghennenmest, u kunt altijd bij ons terecht. Samen zorgen we voor continuïteit en duurzaamheid in bedrijfsvoering. Jaarlijks leveren we 350.000 ton mest, waarmee we duurzame stroom opwekken.

ONZE ACTIVITEITEN

Wij zorgen ervoor dat u verzekerd bent van duurzame mestafvoer. Daarnaast faciliteren we een gemakkelijk proces via onze distributiedochter Orgafert. In de app en mijn-omgeving van Orgafert, welke binnenkort beschikbaar komt, kunt u gemakkelijk uw ritten plannen, recente facturen bekijken en lab uitslagen opvragen. Komt het ophaalmoment u niet uit? Dan wijzigt u dit eenvoudig op uw mobiele telefoon of computer.

Bent u al lid? Plan uw ritten 

OVER HET LIDMAATSCHAP

Als lid van onze Coöperatie bent u voor de periode tot 2030 verzekerd van levering en afname van pluimveemest. We werken met transparante en vaste afzetprijzen, aangevuld met een kwaliteitsstimuleringsregeling waarbinnen inspanningen op het gebied van kwaliteitsverbetering beloond worden. DEP is een Coöperatie met een beperkte aansprakelijkheid (b.a.) voor haar leden. Deze beperkte aansprakelijkheid is geregeld in de statuten.

Sluit u zich bij onze coöperatie aan?

Word lid en profiteer van de voordelen

Aandeelhouder duurzame mestverwerking

Onze distributiedochter Orgafert levert jaarlijks ruimt 350.000 ton mest aan energiecentrale BMC Moerdijk. Hier wordt de mest omgezet in duurzame energie. Bent u lid van onze coöperatie? Dan bent u indirect ook aandeelhouder van energiecentrale BMC Moerdijk. Wij zijn een transparantie coöperatie waarin we het belangrijk vinden dat leden invloed hebben op de strategische keuzes van energiecentrale BMC Moerdijk. Onze leden vormen samen de algemene vergadering waarin bestuursleden gekozen worden.

Lees meer over de duurzame mestverwerking

Ons bestuur

Heeft u vragen of opmerkingen? Onze bestuursleden gaan graag met u in gesprek.

 • Andy Siemons

 • Bestuurslid
 • Evert Jan v.d. Vis

 • Bestuurslid
 • Hans van Berkel

 • Secretaris
 • Johan Beenders

 • Penningmeester
 • Noud Beijer

 • Voorzitter
 • Wil van der Heijden

 • Directeur

Geschiedenis

 

Eind jaren negentig van de vorige eeuw bestond er onder pluimveehouders in Zuid-Nederland groot draagvlak voor het idee stapelbare pluimveemest te gebruiken als brandstof voor het opwekken van elektriciteit. Om dat idee mogelijk te maken werd op 17 april 1998 Stichting DEP (Duurzame Energieproductie Pluimveehouderij) opgericht. Vanuit de stichting werd met enthousiasme gewerkt aan de realisatie van een energiecentrale in Moerdijk. Ondanks het enthousiasme duurde het nog acht jaar voordat het definitieve besluit voor de bouw van de centrale genomen werd. In september 2008 werd energiecentrale BMC Moerdijk, in aanwezigheid van toenmalig minister Gerda Verburg, officieel in gebruik genomen. In 2005 werd stichting DEP omgezet naar de huidige Coöperatie DEP.