banner

Eerste pluimveehouder ondertekent contract DEP

20 juni 2016

divider

Op donderdag 16 juni, ontvingen de leden van Coöperatie DEP hun contractvoorstel over de afvoer van pluimveemest dat ingaat vanaf 1 januari 2018.  Een dag later, op vrijdag 17 juni, heeft het lid Frank Habraken uit Riethoven zijn contract al ondertekend en als eerste ingeleverd op het kantoor van DEP in Best. Wil van der Heijden, directeur van DEP, nam dit eerste contract trots in ontvangst.

"Over een voorstel dat op alle fronten beter is dan het huidige contract, beter dan de marktvooruitzichten en met zoveel zekerheden, hoef ik geen zes weken na te denken”, zegt Habraken. "Alleen jammer dat ons dinsdagavond geen champagne aangeboden is in vergelijking tot 10 jaar geleden, toen ons initiatief nog zoveel onzekerheden bevatte”, grapte Habraken.

Intussen hebben zich de eerste acht pluimveehouders met totaal 10.000 ton mest al aangemeld bij DEP voor de wachtlijst, om na 1 augustus in aanmerking te komen voor het lidmaatschap en een nieuw contract als er dan nog contractruimte voor BMC over is.

Foto: Vleeskuikenhouder Frank Habraken uit het Brabantse Riethoven heeft vrijdag 17 juni als eerste het nieuwe contract voor de afvoer van pluimveemest met coöperatie DEP ondertekend.

divider