Nieuws

Greenproject RTL 7 DEP-BMC

Onlangs is er een promotiefilmpje gemaakt over BMC Moerdijk, Cooperatie D.E.P. en Orgafert. hieronder de link om dit filmpje te bekijken. https://www.dropbox.com/s/et0jywr3z5l4q0v/Coop%20DEP%20NL%20HD.mp4?dl=0
Lees meer >

Succesvolle mestverwerking? Het kan dus wel

In 2008 is de biomassacentrale BMC Moerdijk gestart met het opwekken van elektriciteit uit pluimveemest. Honderden pluimveehouders hadden hun krachten gebundeld in Coöperatie DEP om collectief te investeren in de centrale en daarmee hun mestprobleem op te lossen. Hun vastberadenheid en hun financiële bijdrage om de bouw tot stand te brengen verdienen respect en waardering.
Lees meer >

BMC Moerdijk blijft bestaan: DEP heeft tonnen mest bij elkaar

Coöperatie DEP heeft via haar bestaande leden voldoende mest gecontracteerd om het bestaan van de pluimveemestverbranding in Moerdijk voor de periode van 2018 tot 2030 veilig te stellen.„Het overgrote deel van onze leden heeft ons contractvoorstel geaccepteerd en daarmee verzekerd dat DEP kan beschikken over 290.000 ton kwalitatief goede pluimveemest. Dat is ruim meer dan de 215.000 ton die als ontbindende voorwaarde was opgenomen in het contract tussen DEP en BMC. Hiermee is dit contract definitief en onherroepelijk geworden”, vertelt directeur Wil van der Heijden van Coöperatie DEP na vragen van Pluimveeweb.nl.    
Lees meer >

Eerste pluimveehouder ondertekent contract DEP

Op donderdag 16 juni, ontvingen de leden van Coöperatie DEP hun contractvoorstel over de afvoer van pluimveemest dat ingaat vanaf 1 januari 2018.  Een dag later, op vrijdag 17 juni, heeft het lid Frank Habraken uit Riethoven zijn contract al ondertekend en als eerste ingeleverd op het kantoor van DEP in Best. Wil van der Heijden, directeur van DEP, nam dit eerste contract trots in ontvangst.
Lees meer >

'DEP-lid gaat er € 4 tot € 5 op vooruit'

Lees het gehele artikel in Boerderij Vandaag van 17 juni 2016.
Lees meer >

Contractaanbod 2018

BMC Moerdijk heeft in 2015 een toekenning voor SDE+ toegestuurd gekregen vanuit het Ministerie van Economische Zaken. De SDE+ is toegekend voor een periode van 12 jaar, ingaande 1 januari 2018. Deze SDE+ was noodzakelijk om een sluitende businesscase te verkrijgen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een contractaanbod van Coöperatie DEP aan pluimveehouders. Lees hier het contractaanbod van DEP met ingang van 1 januari 2018.
Lees meer >