banner

Nieuws

Lees alles over de laatste ontwikkelingen bij Coöperatie DEP!

divider

DEP viert haar 25-jarig jubileum op 19 september 2023!

18 mei 2023

Je leest het inderdaad goed; tijd voor een feestje! DEP faciliteert al sinds de oprichting op 11 april 1998 structureel, gemakkelijk en duurzam de mestafzet voor pluimveehouders.

Lees meer

DEP gaat bijbetalen voor mest

26 september 2022

BEST 26 september 2022 - Coöperatie DEP heeft donderdagavond 22 september tijdens een extra ledenvergadering bekend gemaakt dat de tarieven worden verlaagd en gekoppeld aan de elektriciteitsprijs. De nieuwe tarieven gaan in op 1 oktober. Ook pluimveehouders die nog geen lid zijn van Coöperatie DEP en bereid zijn om tot en met 2030 mest te leveren kunnen gebruik maken van de nieuwe tarieven.

Lees meer

Maar liefst 60 vrachtwagens met ‘brandstof’ komen dagelijks aan bij de energiecentrale BMC Moerdijk. Hier wordt de mest omgezet naar groene energie, iets waar we als coöperatie ontzettend trots op zijn!

Lees meer

Door investeringen in onder andere onderzoek en procesoptimalisatie, kan de energiecentrale (BMC) in Moerdijk jaarlijks 10.000 ton meer mest verwerken. Zo draait de centrale stabiel en hebben de monteurs de onderhouds- en controledagen kunnen verkorten naar twintig dagen per jaar.

Lees meer

In 2008 is de biomassacentrale BMC Moerdijk gestart met het opwekken van elektriciteit uit pluimveemest. Honderden pluimveehouders hadden hun krachten gebundeld in Coöperatie DEP om collectief te investeren in de centrale en daarmee hun mestprobleem op te lossen. Hun vastberadenheid en hun financiële bijdrage om de bouw tot stand te brengen verdienen respect en waardering.

Lees meer

Op donderdag 16 juni, ontvingen de leden van Coöperatie DEP hun contractvoorstel over de afvoer van pluimveemest dat ingaat vanaf 1 januari 2018.  Een dag later, op vrijdag 17 juni, heeft het lid Frank Habraken uit Riethoven zijn contract al ondertekend en als eerste ingeleverd op het kantoor van DEP in Best. Wil van der Heijden, directeur van DEP, nam dit eerste contract trots in ontvangst.

Lees meer

Lees het gehele artikel in Boerderij Vandaag van 17 juni 2016.

Lees meer

Contractaanbod 2018

14 juni 2016

BMC Moerdijk heeft in 2015 een toekenning voor SDE+ toegestuurd gekregen vanuit het Ministerie van Economische Zaken. De SDE+ is toegekend voor een periode van 12 jaar, ingaande 1 januari 2018. Deze SDE+ was noodzakelijk om een sluitende businesscase te verkrijgen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een contractaanbod van Coöperatie DEP aan pluimveehouders. Lees hier het contractaanbod van DEP met ingang van 1 januari 2018.

Lees meer